تب دنگی
تب دنگی یک بیماری ویروسی است، که توسط پشه منتقل میشود و ار انسان به انسان واگیر ندارد. در شرایط بسیار حاد این بیماری میتواند درد شدیدی در استخوان ها ایجاد کند، از این رو به آن “تب استخوان” شکن نیز میگویند.
تب دنگی کجا رخ میدهد؟
در ساله حدود ۱۰۰ میلیون مورد تب دنگی در مناطق استوایی و زیراستوایی جهان گزارش میشود که بیشتر آنها مربوط به آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی است.
علائم تب دنگی چیست؟
در حالت خفیف تر، علائم در هفته اول آلوده شدن خود را نشان میدهند و میتوانند شامل:
- تب بالا
- علائم سرماخوردگی
- سردرد شدید
- درد عضلات و مفاصل
- درد شکم
- اسهال و استفراغ
- جوش پوستی
باشند، و در شدیدترین حالت، این علائم میتوانند منجر به تب خونریزی دهنده دنگی و سندرم شوک دنگی شوند، که علیرغم احتمال پایین آنها میتواند منجر به مرگ شوند.
عامل تب دنگی چیست؟
در کل چهار ویروس عامل تب دنگی وجود دارند، که از پشه به انسان منتقل میشوند. اگر پشه ها فردی را که آلوده شده نیش بزند، حامل بیماری میشود و ویروس را به نفر بعدی که نیش بزند منتقل میکند.
چگونه از تب دنگی پیشگیری نماییم؟
اگر به مناطق با احتمال خطر بالا سفر می کنید، می توانید با رعایت نکات پیشگیرانه از این بیماری جلوگیری کنید.
پشه ها را در مسیرشان متوقف کنید
هر کشوری آفات خود را دارد، و محصولات برای پیشگیری از نیش پشه بسیار فراوانند.
دفع کننده حشره (برای مثال اسپری نابودکننده پشه و حشرات خانگی ) را در محیط ، استفاده کنید
از پرمتین روی رخت خواب استفاده نمایید.
لباس هایی بپوشید که دست ها و پاها را می پوشانند.
از پشه بند که حشره کش دارند استفاده نمایید.
در صورت امکان، تمام توری پنجره ها را ببندید و تهویه را روشن کنید.
محلهای تکثیر پشه را از بین ببرید.
پشه های ناقل تب دانگی معمولا در آب های راکد اطراف خانه که معمولا در فضاهای بسته تکثیر و تولید مثل میکنند، مانند گلدان ها، سطل ها و برزنت ها. برای اطمینان لازم است این موارد را به طور منظم خالی کنید یا دور بیاندازید. اگر در باغ یا خانه ظروفی از این دست دارید، آنها را در محیط سربسته و خشک نگهداری کنید.
در زمان تغذیه پشه ها مراقب باشید
برخلاف بیشتر پشه ها، پشه های ناقل دنگی در طول روز تغذیه میکنند. پس اشتباه استفاده از حشره کش در غروب را نکنید و اگر در طول روز بیرون میروید، لباس آستین بلند بپوشید و دافع حشرات را سر صبح استفاده کنید.
تب دنگی چگونه درمان میشود؟
معمولا، تب دنگی خود به خود پس از دو هفته برطرف میشود، در موارد شدید این دوره احتمالا بیشتر است و نیاز به مراقبت بیمارستانی برای جایگزینی مایعات دارد.
هیچ درمان یا واکسنی برای این ویروس وجود ندارد، اما بسیار مهم است که در صورت بروز علائم این بیماری به پزشک اطلاع دهید. کمک های درمانی ناراحتی و خطر تشدید بیماری را کم میکند.
سلب مسئولیت: اطلاعات فوق تنها جهت آموزش بوده و به عنوان نظر پزشکی نباید مورد استفاده قرار گیرند. لطفا بخصوص در زمان سفر به مناطق بیماری خیر احتیاط کنید و از متخصص نظر بخواهید.